hoe sta ik in het leven

Wie ben ik en Wat houdt mij bezig!

Hoe beter ik mijzelf begon te begrijpen hoe meer ik nu in staat ben mijn leven positief te veranderen!
Uit de praktijk weet ik dat veel onzekerheden ontstaan doordat wij mensen geneigd zijn om onszelf met anderen te vergelijken. En dat pakt niet altijd gunstig uit.
Maar zodra je jouw eigen talenten eenmaal hebt ontdekt, kan je ook jezelf meer waarderen.

Rode Draad

De rode draad in mijn eigen leven is (zelf)heling;

Anders voelen en buitengesloten, Verplicht naar school, Identiteitscrisis, Mijn droom.

Baukjen Lafleur Ploegstra

Ploegstra is mijn familie geboortenaam.

De tweede achternaam, Lafleur, heb ik toegevoegd uit eerbetoon aan mijn andere grootmoeder.

Burn Out

Na jarenlange ervaring binnen de psychiatrie en reguliere gezondheidszorg heb ik na een burn-out de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Hier ben ik onder andere opgeleid tot gecertificeerd ‘Own Your Life’ trainer.

 

Tijdens mijn werk in de gezondheidszorg kwam ik na een flinke burn-out in een langdurige depressie terecht. Dit was het moment dat ik besloot mijn levensdrama te transformeren tot levenskunst.

 

Dit betekende dat er een onomkeerbaar bewustwordingsproces in werking was gezet! Allereerst ben ik mij gaan verdiepen in de werking van voeding. Hoe en wat het effect hiervan zou zijn op mijn psychische, fysieke en emotionele lichaam.
Ook ontdekte ik dat het leren kennen van mijzelf een proces is waarin mijn gevoel mijn gids is en mijn weer¬standen mijn groeikansen zijn.

 

Zo werd ik mij bewust dat ik in de omgang met mensen altijd de energie van de ander voelde in plaats van mijn eigen energie. Mijn gevoelsantennes waren zo sterk en zo naar buiten gericht, waardoor ik geen onderscheid kon maken tussen (de) verschillende energieën. Het is een proces geweest om te leren leven vanuit mijn hart, met mijzelf en anderen, leren accepteren, loslaten en vergeven.

Verdieping in Kleur en Chakra’s

Tijdens mijn depressieve periode droeg ik altijd zwarte kleding. Ik werd mij ervan bewust dat ik juist door het dragen van zwart de toestand van depressiviteit benadrukte en vasthield. Na deze ontdekking ben ik meer kleur gaan toestaan in mijn leven en ook weer kleding met kleur gaan dragen. Dit was ook het moment dat mijn interesse ontstond in de chakraleer. In het bijzonder de psychologie van de chakra’s heeft mij toen heel veel nieuwe inzichten gebracht.
Daarnaast heeft het toepassen van kleuren en de werking en heling van mijn chakra’s mij veel gebracht ten aanzien van: het anders voelen, het er niet bij horen, niet in mijn kracht durven staan.

Kwantumfysica

Na verloop van tijd kwam ik in aanraking met de kwantumfysica. Hierdoor kwamen er inzichten hoe ik op een andere manier trauma’s op kan sporen en helen. Door de helingtechniek op mijzelf toe te passen ben ik mij elke dag beter gaan voelen. Ik voel mij NU meer thuis op deze planeet en het heeft mijn communicatie met mijzelf en mensen enorm verbeterd.

Procesbegeleiding

Als beeldend kunstenaar, chakra-therapeut, creatief kunstzinnig kleurentherapeut en docent richt ik mij op procesbegeleiding van mensen die in veranderingsprocessen zitten.

Door mijn werk met cliënten ben ik mij bewust geworden van de verbinding die ik heb met de Akasha Kronieken. In mijn eerste boek Multidimensionaal Bewustzijn heb ik beschreven hoe ‘wij als mens’ al eeuwenlang diepe cellulaire trauma’s en beperkende overtuigingen in het DNA meedragen, zowel persoonlijk als collectief.

Mijn droom

De ervaringen en kennis die ik heb opgedaan, zijn verwerkt in het boek Sqoop, Chakralogie en Kleur in samenhang met een persoonlijke Geboorte Chakra Kleur Sqoop .
Het is mijn droom dat meer mensen zingeving en inspiratie vinden, doordat ze de blauwdruk van hun eigen leven leren kennen.

Baukjen Lafleur Ploegstra

Ik koester de droom dat het ieder mens lukt om te komen tot;

Gezondheid, Vreugde, Overvloed & Zelfverwerkelijking!

aanvraag gratis e-boek

Gratis E-Book

aanvraag van een gratis kleur annalyse

Doe Hier Een

Gratis Kleurtest !

Vraag Aan

aanvraag persoonlijke Chakra Kleur Sqoop

Maak Mijn Persoonlijke Chakra Kleur Sqoop

Vraag Aan